Hårtvätt med aleppotvål: En Naturlig och Effektiv Metod för Rent Hår


|

Hårtvätt med aleppotvål - naturlig och effektiv metod för rent hår

Kommentarer

13 svar till ”Hårtvätt med aleppotvål: En Naturlig och Effektiv Metod för Rent Hår”

 1. Madde

  Hej! Slutade använda vanligt schampo för ett par år sedan. Mitt hår är fantastiskt. Aldrig haft ett så tjockt och friskt hår.
  Men min hårbotten har alltid varit problematisk. Ett par dagar efter hårtvätt så börjar det sticka och klia i hårbotten. Små vita flagor som jag först trodde var mjäll, men har kommit fram till att det beror på torr hårbotten. Använder surskölj nässla hibiskus ringblomma. Finns det något bra tips? Använder 24% tvål.
  En sak som jag gör när jag tvättar håret är att lägga en bit olivtvål i ett örngott blöta ordentligt med vatten och gnugga upp ett rejält lödder. Då är det lättare att skölja bort. Upplever inte att håret känns oljigt efteråt.

 2. Suzanne

  Går det att lösa upp en aleppotvål i varmt vatten och hälla i en typ schampoflaska? Ha färdigt och använda precis som schampo. Samma med surkäljet? Göra färdig surskölj i anna flaska?

 3. Annette

  Upplever att tvålen har ett yttre skal och en mitten. Nu närmar jag mig mitten och där är tvålen fetare och det är svårt att få upp löddret och skölja ut tvålen. Är detta känt? Ljusgrön på utsidan men in mot mitten är tvålen mörkare grön?
  Finns det olika märken/sorter?

  1. Kemikalieklok

   Hej Anette,

   Tvålen torkar inifrån och ut vilket ger den dess bruna utsida och gröna insida. Det finns olika märken och sorter, olika tillverkare kan ha olika lång torktid som standard.
   Ju högre procenthalt desto mer vårdande lödder som i sin tur kan kräva lite längre sköljtid för att få ur, då brukar Virgin-tvålarna uppskattas som löddrar bra men är lite tunnare i konsistensen. Vi rekommenderar att antingen prova Virgin-serien om du inte gjort det, alternativt att gå ner i procenthalt om det fortsätter vara ett problem.

 4. Martina

  Hej!
  Jag har börjat med Aleppo tvål och hibiskus surskölj för lockigt hår..
  första gången tvätta jag med 32% men det blev som halm och så fett, sköljde för lite tänkte jag så jag sköljde om med vatten sen surskölj igen, blev lite bättre men inte helt bra. Prövade 24% massera till rikligt lödder och länge, sköljde håret i 5-10 minuter för att vara säkert på att allt tvål var borta sköljde med surskölj och upplevde att det blev mjukare denna gången men är ändå fortfarande trassligt och beläggning på håret och fastna massa i borsten när jag borstade på kvällen. Vad gör jag för fel? Behöver jag kanske göra en sista tvätt till? Vill så gärna få rätt på det så jag kan fortsätta..
  Finns det något mer man kan göra så håret blir mer lent och mjukt…
  Mvh
  Martina

 5. Agnes Szabo

  Vad innebär ,’surskölning’?

  1. Kemikalieklok

   Surskölj innebär att man efter tvätt med aleppotvål (som är basisk) återställer pH-värdet i hår och hårbotten med hjälp av en örtinfusion med lätt surt pH-värde. Det används alltså istället för balsam. Örterna har även andra härliga egenskaper och kan hjälpa till att reglera oljighet, glans, klåda, tovor, flagor med mera.

   Här kan du läsa allt om surskölj:
   https://kemikalieklok.se/vad-ar-surskolj/

   Örterna hittar du i webbshoppen.
   Lycka till!

  2. Raija Amariyan

   Har tvättat håret med Apeppo 40% i två månader nu och har bara posivivt att säga. Hårbotten kliar mindre eller ingenting alls 👌
   Sen bytte jag duschkräm mot Aleppo och huden känns renare.

 6. Maja Hagman

  Hej,
  Mitt hår blir/ är fett när det torkar redan. Jättetråkigt då jag gärna vill använda Aleppotvål.
  Jag har tvättat det med Rasul lera in imellan, då håller det sig bra längre. Tyvärr tycker jag att mina lockar försvinner.

  Blir det bättre om jag köper en tvål med mindre lagerbär? Fast jag är osäker på vilken jag har nu…

 7. Johanna

  Jag tycker VERKLIGEN att jag sköljer ur håret ordentligt, men upplever att jag får beläggning på längderna. Tips?

  1. Kemikalieklok

   Prova att arbeta upp ett riktigt tjockt lödder. Innan man har rätt teknik är det lönt att tvåla in en längre stund, även om det går åt mer tvål. Ju mer lödder desto renare blir håret och desto lättare sköljs tvålen ur. Glöm inte att tvålen till skillnad från flytande schampo inte innehåller hälften vatten, tillför därför vatten under tiden du löddrar in tvålen i håret.
   Lycka till!

  2. Isabel

   Hej!
   Jag fick mer fett i längderna när jag använde en mindre fet tvål. När jag använder minst 32% händer inte det. Märker även skillnad när jag fönar håret. Mindre risk för feta längder.