Linoljesåpa som diskmedel – Hur väl funkar det?

Tanken med att diska med linoljesåpa Linoljesåpan är lite av en expert på att ersätta en mängd med plastbehållare fyllda med kemikalier i våra hem. Det är inte bara golvet som blir rent och fräsch, utan allt från toastolen och handfatet till bords- och köksytor blir rena. Så enkelt kan det vara. Linoljesåpan finns där…

Linoljesåpa vid diskho

Tanken med att diska med linoljesåpa

Linoljesåpan är lite av en expert på att ersätta en mängd med plastbehållare fyllda med kemikalier i våra hem. Det är inte bara golvet som blir rent och fräsch, utan allt från toastolen och handfatet till bords- och köksytor blir rena. Så enkelt kan det vara.

Linoljesåpan finns där som en klok och trogen följeslagare, redo att okomplicerat skrubba bort envisa fläckar. Utan doft, och utan skadliga kemikalier. Finns det något som linoljesåpan inte kan göra?

Inget för känsliga händer

Jovisst finns det begränsningar även för den bäste. Man bör till exempel undvika att tvätta händerna med såpa. Om man är känslig så kan linoljesåpa utan fettsyror ha en uttorkande effekt på händerna.

Det är i dessa fall som man välja en överfettad såpa då den är snällare mot torra händer. Men eftersom en överfettad såpa lämnar en smutsupptagande fet hinna efter sig även när man använder den för golv och andra ytor så har man istället en sämre produkt för städ.

Det huvudsakliga syftet för en såpa är just städ så, även om linoljesåpa kan användas till så mycket, är det klokare valet är att använda sig av en aleppotvål som rengörare av händer istället. Vid våra tester har vi diskat ordentliga mängder och inte märkt av några torra händer, det ska dock noteras att vi sällan har sådana problem.

Disken blir ren

Om du vill ha en pryl mindre i ditt hem så kan du absolut diska med linoljesåpa. Som kan ses i den korta videosnutten ovan så lyckas vi diska utan problem. Intorkade rester fick utgöra det vetenskapliga underlaget.

Ett klanderfritt resultat; glansigt och fräscht. Två tummar upp i betyg! Slutbetyget blir dock ett ganska ljummet ”ok”. Främst kanske för att avsaknaden av lödder får en att tro att man direkt får slut på doserad linoljesåpa (en liten droppe räcker), men samtidigt så är det inte löddret som gör det rent. För rent blir det definitivt.

Rent luktar inte, precis som lödder inte rengör – detta är bara tillsatt för att tillfredsställa våra sinnen att vi faktiskt gör något, att produkten faktiskt fungerar.