Integritetspolicy

Vi på Kemikalieklok AB värnar om din personliga integritet och strävar efter att skydda dina personuppgifter i enlighet med gällande lagar och regler, såsom EU:s dataskyddsförordning (GDPR). I denna integritetspolicy förklarar vi hur vi samlar in, använder och delar dina personuppgifter när du besöker vår webbsida eller handlar i vår webbutik. Vi informerar dig också om dina rättigheter och hur du kan kontakta oss vid frågor eller synpunkter.

Vilka personuppgifter samlar vi in och varför?

När du besöker vår webbsida eller handlar i vår webbutik samlar vi in vissa personuppgifter om dig, såsom:

  • Namn, adress, e-postadress, telefonnummer och personnummer. Dessa uppgifter behöver vi för att kunna identifiera dig som kund, leverera varor till dig, skicka orderbekräftelser och fakturor, hantera eventuella reklamationer eller återbetalningar och kommunicera med dig.
  • Betalningsinformation, såsom kortnummer, utgångsdatum och CVC-kod. Dessa uppgifter behöver vi för att kunna genomföra betalningar för dina beställningar. Vi använder oss av en extern betalningsleverantör som ansvarar för att behandla dina betalningsuppgifter på ett säkert sätt.
  • IP-adress, enhetstyp, webbläsare, geografisk plats och surfhistorik. Dessa uppgifter behöver vi för att kunna analysera trafiken på vår webbsida, förbättra användarupplevelsen, anpassa marknadsföringen och förebygga bedrägerier. Vi använder oss av cookies för att samla in dessa uppgifter. Du kan läsa mer om cookies i vår cookiepolicy.

Vi samlar endast in de personuppgifter som är nödvändiga för de ändamål som anges ovan. Vi behandlar dina personuppgifter med stöd av olika rättsliga grunder beroende på situationen, såsom:

  • Fullgörande av avtal: När du handlar i vår webbutik ingår du ett avtal med oss och vi behöver behandla dina personuppgifter för att kunna uppfylla våra åtaganden gentemot dig.
  • Berättigat intresse: Vi har ett berättigat intresse av att behandla dina personuppgifter för att kunna analysera och förbättra vår verksamhet, vår webbsida och vår marknadsföring samt för att förebygga bedrägerier.
  • Samtycke: I vissa fall ber vi om ditt samtycke till att behandla dina personuppgifter, till exempel när du anmäler dig till vårt nyhetsbrev eller när du accepterar cookies på vår webbsida. Du har alltid rätt att återkalla ditt samtycke när som helst.

Vem delar vi dina personuppgifter med?

Vi delar endast dina personuppgifter med andra parter när det är nödvändigt för de ändamål som anges ovan eller när vi är skyldiga att göra det enligt lag. De parter som vi kan dela dina personuppgifter med är:

  • Leverantörer och underleverantörer som hjälper oss med vår verksamhet, till exempel betalningsleverantörer, fraktbolag, IT-leverantörer och marknadsföringsbyråer.
  • Myndigheter och andra offentliga organ som begär utlämnande av personuppgifter i enlighet med lag eller domstolsbeslut.
  • Andra företag i samma koncern som Kemikalieklok AB.

När vi delar dina personuppgifter med andra parter ser vi till att det finns lämpliga skyddsåtgärder på plats för att skydda dina personuppgifter, till exempel genom att ingå avtal som reglerar hur personuppgifterna får behandlas. Vi överför inte dina personuppgifter till länder utanför EU/EES utan att säkerställa att det finns en adekvat skyddsnivå i enlighet med gällande lagar och regler.

Hur länge sparar vi dina personuppgifter?

Vi sparar dina personuppgifter så länge som det är nödvändigt för de ändamål som anges ovan eller så länge som vi är skyldiga att göra det enligt lag. När vi inte längre behöver dina personuppgifter raderar vi dem på ett säkert sätt eller anonymiserar dem så att de inte längre kan kopplas till dig.

Vilka rättigheter har du?

Du har vissa rättigheter enligt GDPR när det gäller dina personuppgifter. Dessa rättigheter är:

  • Rätten att begära tillgång till dina personuppgifter. Du har rätt att få en kopia av de personuppgifter som vi behandlar om dig samt information om hur vi behandlar dem.
  • Rätten att begära rättelse av dina personuppgifter. Du har rätt att få felaktiga eller ofullständiga personuppgifter om dig rättade eller kompletterade.
  • Rätten att begära radering av dina personuppgifter. Du har rätt att få dina personuppgifter raderade om de inte längre är nödvändiga för de ändamål som de samlades in för eller om du återkallar ditt samtycke till behandlingen.
  • Rätten att begära begränsning av behandlingen av dina personuppgifter. Du har rätt att begära att behandlingen av dina personuppgifter begränsas om du anser att de är felaktiga, olagliga eller om du motsätter dig behandlingen.
  • Rätten att invända mot behandlingen av dina personuppgifter. Du har rätt att invända mot behandlingen av dina personuppgifter om den baseras på ett berättigat intresse och du anser att dina intressen väger tyngre än vårt.
  • Rätten att begära dataportabilitet. Du har rätt att få ut dina personuppgifter i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format och överföra dem till en annan personuppgiftsansvarig, om det är tekniskt möjligt och behandlingen baseras på samtycke eller avtal.
  • Rätten att klaga till en tillsynsmyndighet. Du har rätt att klaga till Datainspektionen om du anser att vi behandlar dina personuppgifter på ett sätt som strider mot GDPR.

Hur kan du kontakta oss?

Om du har några frågor eller synpunkter om vår integritetspolicy eller vår behandling av dina personuppgifter, eller om du vill utöva någon av dina rättigheter, kan du kontakta oss på följande sätt:

info@kemikalieklok.se

Gjuterigatan 9
JÖNKÖPING, 553 18
SVERIGE

Cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Cookies är små textfiler som lagras på din enhet och som innehåller information om ditt besök. Vissa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera korrekt, medan andra används för att analysera trafik, anpassa annonser eller tillhandahålla funktioner. Du kan acceptera eller avvisa cookies genom att klicka på knapparna nedan. För mer information om hur vi hanterar cookies, se vår cookie policy.

Betalningar

Vi behöver viss information om dig när du handlar i vår butik. Vad vi eventuellt samlar in och sparar när du besöker vår webbplats är;

  • Vilka produkter du har tittat på: detta hjälper oss att visa dig produkter som du kan vara intresserad av.
  • Din platsinformation, IP-adress och webbläsartyp: detta hjälper oss att beräkna moms och fraktkostnader
  • Din leveransadress: detta behövs för att vi ska kunna skicka din beställning till dig!

Vi använder också cookies för att komma ihåg vad du har lagt i din varukorg.

När du köper från oss, ber vi dig att ge oss information som ditt namn, faktureringsadress, leveransadress, e-postadress, telefonnummer, kreditkortsuppgifter/betalningsuppgifter och eventuell kontoinformation som användarnamn och lösenord.

Vi använder denna information för att:

  • Skicka information till dig om ditt konto och din beställning
  • Hantera dina frågor, återköp och reklamationer
  • Ta emot betalningar och förebygga bedrägerier
  • Skapa ditt konto för vår butik
  • Följa de lagkrav vi har, till exempel momsberäkning
  • Förbättra våra butikstjänster
  • Skicka dig marknadsföringsmeddelanden, om du har samtyckt till det

Om du skapar ett konto kommer vi att spara ditt namn, adress, e-postadress och telefonnummer, så att du slipper fylla i dem igen i kassan nästa gång du handlar.

Vi sparar bara information om dig så länge som det behövs för de syften som vi har samlat in och använt den för, och så länge som vi måste enligt lag. Till exempel kommer vi att spara beställningsinformation under den tid som krävs för skatte- och bokföringsändamål. Detta inkluderar ditt namn, e-postadress samt fakturerings- och leveransadresser.

Klarna checkout för Woocommerce

Klarna är en global betalningslösning som gör det möjligt för dig att handla smidigt online. Med Klarna kan du välja mellan olika betalningsalternativ, som att betala direkt, betala senare eller dela upp din betalning.

När du väljer Klarna Checkout som betalningsmetod i en webbutik skickas din beställningsinformation (namn, pris, mängd, SKU) till Klarna. Efter att du har slutfört köpet får webbutiken din leverans- och fakturaadress från Klarna. Dessa uppgifter, samt ett unikt ID för köpet, sparas sedan i WooCommerce som leverans- och fakturadata för din order.

Klarna tar hand om allt som rör din betalning och ger dig full kontroll med Klarna-appen. För mer information om Klarna och dess tjänster kan du besöka deras webbplats.

Litespeed Cache

Denna webbplats använder cache för att främja en snabbare responstid och en bättre användarupplevelse. Cachelagring skapar potentiellt kopior av alla sidor som visas på denna webbplats. Alla cachefiler är tillfälliga och nås aldrig av en tredje part, förutom vid behov för teknisk support från cachetilläggs-leverantören.

Cachefiler löper ut efter en tidsperiod som angetts av webbplatsadministratören, men kan vid behov enkelt rensas tidigare av administratören. Det är möjligt att vi använder molntjänster från QUIC.cloud för att bearbeta och tillfälligt spara dina data.Se https://quic.cloud/privacy-policy/ för mer information.

Se även vår cookie policy för mer information.