Ekologisk hårbottenmask -för längre hår

Hur får man långt hår? Längre hår kräver tålamod, men kan hjälpas på vägen både genom en välbalanserad kost och med naturliga hårvårdsprodukter. Neemolja och Druvkärnolja stimulerande egenskaper för hårtillväxt är närmast mytiska och har använts i tusentals år runtom i världen. Förutom att massera hårbotten regelbundet och att använda No Poo-metoder för tvätt, är…

Hårbottenmask som stimulerar hårsäckarna

Hur får man långt hår?

Längre hår kräver tålamod, men kan hjälpas på vägen både genom en välbalanserad kost och med naturliga hårvårdsprodukter. Neemolja och Druvkärnolja stimulerande egenskaper för hårtillväxt är närmast mytiska och har använts i tusentals år runtom i världen. Förutom att massera hårbotten regelbundet och att använda No Poo-metoder för tvätt, är den här hårbottenmasken en viktig del av strategin för dig som vill öka tillväxttakten på ditt hår. Neemoljan är en väldigt potent olja som länge har använts i Indien av kvinnor som få långt och starkt hår och Druvkärnoljan har en fantastisk komposition av fettsyror som får hårsäckarna att hoppa till av glädje!

Bonus: Håret får mer glans, blir starkare, och hårbotten mjuk och välmående.

100 mlIngredienser
25 ml eko neemolja
75 ml eko druvkärnolja

Gör så här:

Neemoljan stelnar vid 20 grader och kan ta lång tid på sig att bli flytande om den står i normal rumstemperatur. Skulle den ha stelnat blir den snabbt flytande igen när den ställd vid ett element eller får ligga en stund i byxfickan. När neemoljan flyter går det bra att mäta upp båda ingredienserna och hälla upp dem i en tom 100ml glasflaska med pipettkork. Skaka ordentlig så att oljorna blandas väl. Räcker till 5-15 behandlingar beroende på hårets tjocklek.

Användning:

Använd fingertopparna eller en pipett för att fördela blandningen i hårbotten. Böj dig sedan fram och vänd huvudet upp och ner och massera hårbotten med fingrarna ca en minut. Att vända på huvudet ökar blodtillförseln vilket gör att hårsäckarna kan tillgodogöra sig mer av näringsämnena i hårbottenmasken.

Låt verka i 15-20 minuter, tvätta sedan ur med Aleppotvål två gånger. Tvätta ytterligare en gång om du är känslig för Neemdoften, den brukar dock försvinna när håret torkat helt.

Använd regelbundet före varje tvätt, komplettera gärna med Rosmarinskölj för extra tillväxtboost.

Tips!

Tycker du det är svårt att tvätta ur oljeinpackningar och hårmasker? Täck huvudet med en duschmössa eller plastpåse under verkningstiden så håller sig oljorna varmare och därigenom mer lättflytande så att de kan tvättas ur lättare.

Vill du läsa mer om naturliga metoder för längre hår? Här har vi sammanställt allt vi kan:
Naturliga tips för att få långt hår

Hållbarhet

Lång, se bäst-före datum på råvarorna (oftast ca 1 år).

Ingredienser i receptetRelaterade inlägg