Väldoftande honungsfluff för mjuka händer
Vill du ha en DIY handkräm som luktar gott utan allergiframkallande doftämnen? Då är det här receptet för dig! Med naturligt väldoftande vårdande ingredienser får du en handkräm som är både lättapplicerad och välgörande för huden.
Sheasmöret är återfuktande och rikt på både vitamin E och A som tillsammans gör huden mjuk och elastisk. Sheasmöret har antiinflammatoriska egenskaper och innehåller antioxidanter. Detta gör sheasmöret extra bra på att lugna irriterad och skadad hud. Välj ett ekologiskt och oraffinerat smör för att få med så mycket näringsämnen som möjligt.
Jojobaolja är ett naturligt balsam för huden. Oljan är egentligen inte en olja utan ett flytande vax vilket gör att den kapslar in fukt på ett fenomenalt sätt!
Kakaosmöret är rikt på antioxidanter i form av välgörande fettsyror, något som efterfrågas i anti-ageing produkter. Smöret är en riktig hudbooster och skyddar hyn mot irritation och skador. Fuktgivande och mjukgörande egenskaper gör det här till en perfekt basingrediens i produkter för torr eller irriterad hud. Smöret är perfekt i en rengöringskräm, på torra hudfläckar eller för att skydda huden mot väder och vind i form av läppcerat och vädersalvor.
Honung hjälper huden att behålla fukt, är fullt av näringsämnen och luktar underbart.
Vanilj är antiinflammatoriskt och läkande, med en exklusiv, lite söt doft.
Ingredienser:
80 ml/ 74 g eko sheasmör | |
80 ml/ 74 g eko kakaosmör | |
45 ml/ 3 msk eko jojobaolja | |
15 ml/ 1 msk honung |
Ev. 5 ml/1 tsk äkta flytande vaniljextrakt |
Gör så här:
Värm smörerna och jojobaoljan försiktigt över vattenbad tills alla ingredienser är flytande. Ta av från värmen och tillsätt honung (ev. vaniljextrakt). Häll upp i en stor glasburk eller vispskål och ställ in i frysen ca 30min tills blandningen börjat stelna. Vispa sedan med elvisp tills du har en härligt fluffig handkräm.
Tips! Använd endast en av visparna i elvispen och vispa i en hög glasburk för snabb och stänkfri vispning. Om krämen inte ökar i volym behöver den svalna ytterligare några minuter i frysen.
Lämna ett svar