Silkeslent Body butter

Ett silkeslent body butter gjord på de finaste ingredienser naturen har att erbjuda. Läkemalva, kakaosmör, tistelolja och e-vitamin bidrar till en fantastiskt smooth hud.

Body butter med sheasmör

Ett lyxigare Body butter.

Body Butter är i sig en fluffigare, lyxigare version av en kroppslotion, lägg sedan till exklusiv Arganolja och den fantastiska roten av örten Läkemalva så blir det inte mycket lyxigare än så!

I det här receptet har vi styrt undan från den klassiska huvudingrediensen i sådana här recept: kokosolja (som är fantastisk till mycket, men inte ger den där härliga känslan vi var ute efter) och istället valt Sheasmör och Kakaosmör som tillsammans ger ett tjockt och härligt Body Butter men går in snabbt i huden utan att lämna en tung hinna. 

Även Arganoljan och Tisteloljan är ingredienser som sjunker in direkt för att börja ta hand om din hud utan att täppa till porerna. 

Bivaxet tillsätts för att ge stabilitet och en len finish samtidigt som det skyddar huden mot luftföroreningar. Bivaxet gör också att ditt Body Butter inte smälter lika lätt vid högre sommartemperaturer. 

Läkemalvan är en traditionell läkeört som använts i tusentals år. Roten, som vi använder i det här receptet, innehåller så kallade slemämnen som kan göra både hud och hår silkeslent, en ny favorit helt klart!

Allt som allt får du en hudvårdsprodukt som är rik på vitaminer och fettsyror, tränger ner på djupet och hjälper huden behålla fukt. Silkeslent, chokladdoftande, underbart Body Butter.

Body butter deluxe

160 mlIngredienser
75 gsheasmör
45 mlarganolja
10 mltistelolja
½ dlläkemalva
32 gkakaosmör
2,5 gbivax
1 mlE-vitamin

Gör så här:

Smält sheasmöret tillsammans med arganoljan, tisteloljan och läkemalvan i ett vattenbad. Låt stå med svag till medelvärme på spisen i 45-60min så att Läkemalvans egenskaper förs över till oljeblandningen. Sila av läkemalvan med en vanlig sil eller en muslinuk/saftduk, krama ur så mycket av oljan du kan. Sätt tillbaka blandningen i vattenbadet och addera kakaosmör och bivax, nu kan du behöva höja temperaturen något för att få bivaxet att smälta. När allt är flytande tar du av blandningen från värmen och häller i E-vitamin. Rör om och ställ in i frysen tills det stelnat. Vispa sedan ca en minut tills du får ett härligt fluff, lägg över i en glasburk och förvara mörkt i rumstemperatur. Tistelolja kan ersättas med Nattljusolja i detta recept.

Användning

Massera in Body Butter över hela kroppen precis som med en vanlig lotion. Applicera direkt efter dusch eftersom Silkeslent Body Butter hjälper cellerna att behålla fukten från vattnet, då mår huden som allra bäst!

Ingredienser i receptetRelaterade inlägg


4 svar till ”Silkeslent Body butter”

 1. Sofia

  Hej, kan man ha i även ringblomma och kamomill med läkemalva för att få även deras läkande och lugnande egenskaper i lotionen? Eller hela receptet ändras då?

  1. Kemikalieklok

   Hej Sofia,

   Det går jättebra att ha i flera örter, ta någon matsked av vardera ört om du vill ha tre -så att den totala mängden blir ca 1/2 dl. Vad roligt att du vill testa och laborera med recepten!

   Lycka till!

 2. Karin

  Var har receptet tagit vägen, dvs hur man ska blanda, smälta, vispa osv?

  1. Kemikalieklok

   Hej Karin,

   Tack för upplysningen om fel på sidan, nu ska instruktionerna vara tillbaka igen!

   Mvh,
   Kemikalieklok

Lämna ett svar