Ansiktsvatten med hibiskus och glycerin – Naturlig och återfuktande toner för din hud

En svalkande, uppfriskande spray med sammandragande effekt. Fuktgivande i torra miljöer som kontor och flygplan.

DIY ansiktsvatten toner med hibiskus

Att använda ansiktsvatten eller toner är en viktig del av en hälsosam hudvårdsrutin eftersom det hjälper till att rengöra, återfukta och balansera huden. Ansiktsvattnet har en bas av hibiskusinfusion med glycerin och aloe vera som ger en lugnande, fuktbindande spray med hudens naturliga pH-värde. Med sitt 100% naturliga innehåll är en hemmagjord toner ett renare alternativ till kommersiella produkter. I detta recept kommer vi att dela med oss av ett enkelt recept för ansiktsvatten som innehåller torkade hibiskusblommor och glycerin.

Hibiskusblommor är en naturlig källa till antioxidanter, vitaminer och mineraler som är fördelaktiga för huden. Dessutom har de en hög halt av alfahydroxisyror (AHA) som kan hjälpa till att exfoliera huden och främja hudförnyelse. AHA kan också hjälpa till att minska fina linjer och rynkor samt ge huden en mer jämn ton.

Glycerin är en naturlig fuktighetsbevarande ingrediens som hjälper till att bevara hudens fuktighet och mjukhet. Det är också en mild ingrediens som är lämplig för känslig hud.

Aloe veran gör huden mjuk och mindre stram genom att stärka hudbarriären så att fukten behålls längre i huden utan att dunsta bort.

Genom att använda detta DIY ansiktsvatten regelbundet kan du hjälpa till att rengöra, återfukta och balansera din hud på ett naturligt och skonsamt sätt.

100 mlIngredienser
1 tskHibiskusblommor
1,5 tskVegetabiliskt glycerin
0,5 krmAloe vera pulver
85 mlkokat vatten
Tillbehör
Glasflaska med spraypump – brun – 100 ml

Gör så här

Låt hibiskus dra i en tekula i det kokade vattnet. Använder du varmt vatten räcker fem minuter, för kallt vatten (kallutdrag) kan det stå i 30-60 min eller tills det får en fin rosa färg. Ta ut tekulan och häll i glycerinet och aloe veran. Rör om/skaka ordentligt tills alla ingredienser är helt lösta. Använd en flaska med spraykork som ger en tunn “dimma” för att undvika att ansiktsvattnet fördelas ojämnt och tonern börjar rinna.

Användning

Applicera tunt efter tvätt före användning av ansiktsolja/ansiktskräm.

För att få bäst effekt av det färdiga ansiktsvattnet bör du använda det efter att ha rengjort din hud med en mild rengöringsprodukt. Spraya lätt över ansiktet eller, om du vill använda ansiktsvattnet som rengöring kan du använda en bomullsrondell för att applicera tonern med cirkelrörelser över huden i ansiktet och på halsen. Undvik att gnugga för hårt eftersom detta kan orsaka irritation. Låt ansiktsvattnet torka naturligt på huden innan du fortsätter med din vanliga hudvårdsrutin.

Eftersom detta ansiktsvatten innehåller ingredienser som är milda och skonsamma för huden, kan det användas dagligen som en del av din hudvårdsrutin. Detta kommer att bidra till att hålla huden återfuktad, mjuk och smidig samtidigt som det ger fördelarna med antioxidanter, vitaminer och mineraler som finns i hibiskusblommorna.

Sammantaget kan detta DIY ansiktsvatten vara ett utmärkt tillskott till din hudvårdsrutin. Det är enkelt att göra, naturligt och skonsamt för huden och kan ge dig fördelarna med antioxidanter, vitaminer och mineraler som finns i hibiskusblommor samtidigt som det hjälper till att återfukta och balansera huden med hjälp av glycerin.

Hållbarhet

Se till att din flaska eller behållare är ren och torr innan du häller i blandningen. Detta hjälper till att förhindra tillväxt av bakterier och förlänga hållbarheten på din produkt.

För att bevara kvaliteten på ditt ansiktsvatten, bör du förvara det på en sval och torr plats, borta från direkt solljus. Om du har möjlighet kan du förvara det i kylskåpet för extra kylningseffekt på huden.

Eftersom detta ansiktsvatten inte innehåller några konstgjorda konserveringsmedel, rekommenderas det att du är noga med hygienen vid tillverkning och använder upp produkter inom en till två månader för att förhindra att det blir dåligt eller förlorar sin effektivitet. Om du märker några förändringar i färg, lukt eller konsistens på ditt ansiktsvatten, är det dags att göra en ny sats. För att förlänga hållbarheten av ditt ansiktsvatten, kan du också tillsätta några droppar naturligt konserveringsmedel som E-vitaminolja eller tea tree-olja.

Några andra tips som kan vara värdefulla är att först testa på en liten yta på huden för att säkerställa att du inte har några allergiska reaktioner på någon av ingredienserna. Det är också viktigt att inte dela din flaska eller behållare med andra personer för att förhindra spridning av bakterier.

En korrekt förvaring och användning av ditt DIY ansiktsvatten bidra till att förlänga dess hållbarhet och effektivitet samtidigt som du får de naturliga och fördelaktiga egenskaperna från hibiskusblommor och glycerin för en mjuk och återfuktad hud.

Tips

Testa gärna med fler örter, kanske uppfriskande pepparmynta eller lugnande kamomill? Det går att ersätta hibiskusen helt men bäst effekt får du när du helt enkelt lägger till en eller flera örter utöver hibiskus, en tesked av varje ört är lagom. Notera att vissa örter behöver dra i hett vatten.

Ingredienser i receptetRelaterade inlägg


Lämna ett svar