Kemikalieklok - Mjölksyra

Mjölksyra

49 kr109 kr

Mjölksyra, även känt som laktinsyra, är en viktig ingrediens i hudvårdsprodukter som kan hjälpa till att förbättra hudens utseende och känsla. Denna mjölksyra är en syntentiskt framställd alfahydroxisyra (AHA), veganvänlig och en potent ingrediens med 80% koncentration som kan användas för att skapa en mängd olika hudvårdsprodukter.

Beskrivning

Mjölksyra är en användbar ingrediens för dig som vill skapa egna hudvårdsprodukter. Denna naturliga syra används för att sänka pH-värdet i dina produkter till en mer sur nivå. Detta är viktigt eftersom många naturliga konserveringssystem kräver ett pH-värde inom spannet pH 4.5-pH 5.5 för att fungera optimalt.

Mjölksyra fungerar som en mild exfoliering av huden genom att avlägsna döda hudceller och öka cellförnyelsen. Detta kan bidra till en jämnare och mer strålande hudton, samtidigt som det kan hjälpa till att minska synligheten av fina linjer och rynkor. Förutom dess exfolierande egenskaper har mjölksyra också en fuktighetsbevarande effekt. Det fungerar genom att locka fukt till huden och öka hudens fuktighetsnivåer. Detta kan bidra till en mjukare och ungdomligare hud.

Mjölksyra är också en utmärkt ingrediens för personer som lider av akne. Dess antiinflammatoriska egenskaper kan hjälpa till att minska rodnad och irritation i huden samtidigt som dess exfolierande egenskaper kan minska risken för att porer täpps till. Som ingrediens har denna tillsats en naturlig exfolierande effekt på huden. Det betyder att den kan hjälpa till att ta bort döda hudceller som sitter fast på ytan av huden och orsakar en ojämn, tråkig och torr hy. Genom att ta bort dessa döda hudceller, kan mjölksyra hjälpa till att öka cellförnyelsen och förbättra hudens textur och utseende.

Använd inte outspädd på huden.

Att inkludera mjölksyra i dina egna hudvårdsprodukter kan vara en fantastiskt sätt att ta hand om din hud på ett naturligt och effektivt sätt. Med dess mångsidiga fördelar kan mjölksyra hjälpa till att ge dig en hälsosam, strålande och ungdomlig hud. Så om du vill förbättra din hudvårdsrutin och uppnå en jämnare, mer strålande och hydratiserad hud, bör du definitivt överväga att inkludera mjölksyra i dina egna hudvårdsprodukter.

Ytterligare information

Vikt 0,08 kg
Dimensioner 9,5 × 3 × 3 cm
INCI

Lactic Acid

Storlek

30ml, 100ml

Förpackning

30ml brun glasflaska

Varumärke