Karnaubavax

159,00 kr

Ekologiskt karnaubavax för DIY hudvård. En ingrediens för vegansk hudvård t.ex. i cerat, krämer, deo och hårvax.

75 g
159,00 kr
Artikelnr: 118998 Kategori:

Beskrivning

Ekologiskt karnaubavax för DIY hudvård. Ett underbart veganskt alternativ till bivax med betydligt högre smältpunkt vilket ger en fastare, mindre klibbig slutprodukt med ett långvarigt skydd åt huden eftersom den inte löses upp av svett och regn. Vintertid ger karnaubavaxets egenskaper ett perfekt skydd mot torr luft och minusgrader för kinder, händer och läppar som lätt blir nariga eller får självsprickor.

Karnuabavaxet är rikt på fettsyror, mjukgörande och ger en tjockare och väldigt len konsistens till flytande ingredienser. Används som skyddande och konsistensgivande ingrediens i ex. cerat, deodorant, ansiktskrämer med ett perfekt glow som resultat. Perfekt för veganer och allergiker som vill utesluta ingredienser med animaliskt ursprung och allergiframkallande tillsatser i sin hudvård. -Patchtesta dock alltid alla produkter för att upptäcka individuella känsligheter.

Karnaubavaxet är oprocessat och kommer i form av flingor i samma tunna skikt som vaxet ligger på ytan av karnaubaträdets blad. Helt fritt från lösningsmedel, paraffin och andra ämnen som används vid konventionell process och paketering av vaxet. Produkten är ekologiskt certifierad, etiskt och ekologiskt odlat och skördat.

Användning
Karnaubavaxet är det hårdaste vaxet för hudvårdstillverkning. Därför behöver man halvera mängden vax i recept gjorda med bivax för att inte få en för hård slutprodukt, se gärna recept ringblomssalva utan bivax för inspiration.

Ytterligare information

ViktN/A
DimensionerN/A
INCI

Copernicus Cerifera

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Karnaubavax”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *