KEMIKALIE
KLOK

Ringblommor

85 g
Ekologisk

59 kr

Ekologiska torkade ringblommor är en mångsidig råvara att använda i både hårvårds- och hudvårdsprodukter. Ringblomman är känd för sina lugnande och antiinflammatoriska egenskaper, vilket gör den perfekt för att lindra irritation och rodnad i huden och hårbotten.

Calendula Officinalis

I lager

EKO
Artikelnr: 4343 Kategori:

Beskrivning

Ringblomma, även känd som Calendula officinalis, är en växt med vackra gula eller orange blommor som har en mild, söt doft. Den har länge använts som en traditionell medicin för att lindra irritation och inflammation i huden och hårbotten, och är också känd för sina fördelaktiga egenskaper för hud och hår. Ringblomma är rik på näringsämnen och bioaktiva ämnen som kan främja hälsan hos både hud och hår.

Näringsinnehåll

Ekologiska torkade ringblommor innehåller en mängd olika näringsämnen och bioaktiva ämnen som kan främja hälsan hos både hud och hår.

 • Carotenoider: Ringblomma innehåller höga nivåer av karotenoider, en grupp av naturligt förekommande pigment som ger grönsaker och frukter dess färg. Karotenoider har visat sig ha många hälsofördelar, inklusive antiinflammatoriska och antioxidantiska egenskaper.
 • Flavonoider: Ringblomma innehåller också flavonoider, en grupp av bioaktiva föreningar som är kända för sina fördelaktiga egenskaper för hälsan. Flavonoider kan hjälpa till att stärka hud och hår och göra dem mindre mottagliga för skador.
 • Aminosyror: Ringblomma innehåller också en mängd olika aminosyror som kan hjälpa till att stärka och skydda hud och hår.
 • Lupeol: En förening som har visat sig ha många hälsofördelar, inklusive antiinflammatoriska och antioxidantiska egenskaper. Lupeol kan hjälpa till att skydda hud och hår mot skador från fria radikaler och andra skadliga ämnen. Dessutom kan lupeol bidra till att minska inflammation i huden och hårbotten, vilket kan lindra rodnad och irritation.

Hela ringblommor

Om du vill göra effektiva, naturliga hudvårdsprodukter som verkligen fungerar behöver du titta på vilka delar av ringblomman du använder. Alla ämnen sitter nämligen inte i blombladen utan tillgodogörs först när man använder hela torkade ringblommor. Infusioner med hela blommor istället för bara blomblad är fördelaktigt av flera anledningar. För det första innehåller hela blommor en högre koncentration av näringsämnen och aktiva föreningar som kan ha positiva effekter på huden. Detta kan ge en mer effektiv och gynnsam behandling för olika hudåkommor som eksem, akne och torrhet.

För det andra kan hela blommor också innehålla fler ämnen som inte finns i blomblad, såsom flavonoider och karotenoider. Dessa ämnen är kraftfulla antioxidanter som kan skydda huden mot skador från fria radikaler och förhindra för tidigt åldrande.

Sist men inte minst är det dessutom mer hållbart att använda hela ringblommor istället för bara blomblad. Genom att använda hela blommor minskar vi på mycket svinn i produktionen som är helt onödigt!

Fördelar

Ringblommor har många fördelaktiga egenskaper för hud och hår. Några av dess främsta fördelar inkluderar:

 • Antiinflammatorisk: Känd för sina antiinflammatoriska egenskaper som lindrar rodnad och irritation i huden och hårbotten.
 • Lugnande: Lindrar stress och ångest hos både människor och djur, samt lugnande effekt på hud och hår.
 • Antioxidantisk: Höga nivåer av karotenoider, vilket ger växten antioxidantiska egenskaper som kan hjälpa till att skydda hud och hår mot skador från fria radikaler och andra skadliga ämnen.

Användning

Torkad ringblomma är en mångsidig ingrediens i olika skönhetsprodukter. Mest känd är nog den klassiska ringblomssalvan som använts i hundratals år för att lindra rodnader, utslag, sår och blåsor.

 • Hårvårdsprodukter: Ringblommor kan användas som en ingrediens i balsam och surskölj för att hjälpa till att lugna och skydda hårbotten, samt främja en sund hårväxt.
 • Hudvårdsprodukter: Gör egna infusioner eller tillsätt torkade ringblommor i ansiktskrämer, lotioner och salvor för att hjälpa till att lugna och skydda huden, samt minska rodnad och inflammation.
 • Badprodukter: Torkad ringblomma kan tillsättas till badsalt för att hjälpa till att lugna och mjukgöra huden, samt minska rodnad och inflammation.
Produktion och miljö

Vår ekologiska torkade ringblomma odlas och skördas på ekologiska familjeföretag i Europa, som vi har ett nära samarbete med. De ekologiska odlingarna garanterar en hög kvalitet på produkten och är hållbara för både miljön och de människor som arbetar på gårdarna. Vår produkt är också certifierad med EU-lövet, vilket garanterar att den uppfyller de höga standarder som krävs för ekologisk odling och produktion, helt utan kemiska gödningsmedel eller bekämpningsmedel.

Vi är också stolta över att vår ekologiska torkade ringblomma kommer förpackad i en pappersburk med lock, vilket gör den miljövänlig och hållbar. Vi tror på att använda enbart naturliga och hållbara ingredienser för att ta hand om både hud och hår på ett skonsamt sätt.

Volym och vikt

350ml
Förpackade för hand med en vikt på ca 30g.
Räcker till ca 20 sursköljer

INCI

Calendula officinalis

Ytterligare information

Vikt0,060 kg
Dimensioner10,1 × 10,1 × 5,5 cm
Hudtillstånd

Varumärke

Kemikalieklok

Recensioner

 1. Mikaela Rindefors (verifierad ägare)

  Blandar i mitt badsalt ?

 2. Hanna D (verifierad ägare)

  Blommorna är jättefina och fungerar bra i surkölj tillsammans med hibiskus. Mitt hår blir lite platt när jag har i dessa ringblommor men de gör gott.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *