KEMIKALIE
KLOK

Torkad pepparmynta

85 g
Ekologiskt certifierad

89 kr

Pepparmyntans naturliga förmåga att hämma inflammationer och upplevda lugnande effekt för nerverna har gjort torkad pepparmynta till en riktig favorit att använda i salvor och liknande. Denna ört funkar bäst när den är helt obehandlad, ekologisk och naturlig, redo för ditt nästa diy-projekt.

I lager

EKO
Artikelnr: 102701 Kategori:

Beskrivning

Ekologisk torkad pepparmynta är en naturlig råvara som kan användas i många olika hårvårds- och hudvårdsprodukter. Myntan är känd för sina uppfriskande och sjukdomsavvisande egenskaper, och kan hjälpa till att lindra huvudvärk, klåda och inflammationer.

Pepparmynta är en ört med gröna blad och lila blommor med en mycket karakteristisk doft och smak, som är lätt att känna igen. Den har länge använts som traditionell medicin för att lindra huvudvärk och matsmältningsproblem, och är också känd för sina uppfriskande egenskaper. En ört rik på näringsämnen och bioaktiva ämnen som förbättrar hälsan hos både hud och hår.

Näringsinnehåll

Ekologisk torkad pepparmynta innehåller en mängd olika näringsämnen och bioaktiva ämnen som kan främja hälsan hos både hud och hår.

 • Pepparmynta innehåller höga nivåer av mentol, en förening som ger pepparmynta dess karakteristiska doft och smak. Mentolen i torkad pepparmynta kan ha flera positiva effekter på huden, ämnet är både svalkande och lugnande, vilket kan hjälpa till att lindra klåda, rodnad och inflammation i huden. Mentol minskar produktionen av talg, eller sebum, vilket kan bidra till att förhindra akne och andra hudproblem. Det kan också hjälpa till att öka blodcirkulationen i huden, vilket kan främja en sund och strålande hud.
  En studie från 2014 visade att mentol dessutom stimulerar hårväxt genom att öka blodcirkulationen i hårbotten. Forskarna fann att mentol kan öka blodflödet till hårsäckarna och stimulera hårväxt, vilket kan resultera i tjockare, starkare och längre hår.
 • Luteolin är en flavonoid som finns i pepparmynta och som har visat sig ha antiinflammatoriska och antioxidativa egenskaper. Luteolin kan hjälpa till att skydda håret mot skador från fria radikaler och andra skadliga ämnen.
 • Apigenin är en annan flavonoid som finns i pepparmynta och som kan vara fördelaktig för håret. Apigenin har visat sig kunna stimulera hårväxt genom att öka cirkulationen till hårbotten och stimulera hårsäckarna.
 • Arginin är en icke-essentiell aminosyra som är viktig för produktionen av kväveoxid i kroppen. Kväveoxid är en molekyl som hjälper till att öka blodcirkulationen i hårbotten, vilket i sin tur kan främja hårväxt. Arginin har också visat sig kunna stärka håret genom att öka produktionen av keratin, en viktig proteinstruktur som utgör håret.
 • Fenylalanin är en essentiell aminosyra som kroppen behöver för att producera viktiga signalsubstanser som dopamin och noradrenalin. Dessa signalsubstanser kan hjälpa till att öka cirkulationen till hårbotten och stimulera hårväxt. Fenylalanin kan också bidra till att stärka håret genom att öka produktionen av melanin, ett pigment som ger håret dess färg och skyddar det mot skador från UV-strålning, en ökad produktion av melanin kan också hindra håret från att bli grått i förtid.

Fördelar

Ekologisk torkad pepparmynta har många fördelaktiga egenskaper för hud och hår. Några av dess främsta fördelar inkluderar:

 • Uppfriskande: Pepparmynta är känd för sina uppfriskande egenskaper och kan hjälpa till att lindra trötthet och ge en energikick, kan också lindra huvudvärk och migrän.
 • Antiinflammatorisk: Pepparmynta är också känd för sina antiinflammatoriska egenskaper och kan hjälpa till att lindra rodnad och svullnad i huden och hårbotten.
 • Antimikrobiell: Pepparmynta har visat sig ha antimikrobiella egenskaper, vilket kan hjälpa till att bekämpa infektioner, bakterier och virus

Användning

Ekologisk torkad pepparmynta kan användas på många olika sätt i hårvårds- och hudvårdsprodukter. Några exempel på hur du kan använda torkad pepparmynta inkluderar:

 • Som en ingrediens i surskölj: Torkad pepparmynta är en vanlig ingrediens i surskölj för håret, eftersom dess uppfriskande och antimikrobiella egenskaper kan hjälpa till att balansera pH-värdet i hårbotten, lindra mjäll och klåda och ge håret en frisk doft.
 • Som en ingrediens i ansiktsmasker: Torkad pepparmynta kan också användas som en ingrediens i ansiktsmasker, och skrubber eftersom dess antiinflammatoriska och antimikrobiella egenskaper kan hjälpa till att lindra rodnad och akne, samtidigt som det ger huden en uppfriskande känsla.
Produktion och miljö

Vår ekologiska torkade pepparmynta är certifierad med EU-lövet och köps in från europeiska familjeföretag. Vi är stolta över att erbjuda en produkt som är både ekologisk och hållbar, och som är förpackad i en återvinningsbar pappersburk med lock. Volymen på 350ml räcker till drygt 20 sursköljer, vilket gör produkten både prisvärd och hållbar över tid.

Produktionen av vår ekologiska torkade pepparmynta sker utan användning av kemiska bekämpningsmedel eller konstgödsel. Vi värnar om miljön och arbetar för att minimera vår påverkan på planeten, samtidigt som vi erbjuder en högkvalitativ produkt till våra kunder.

Volym och vikt

350ml
ca 85g.
Räcker till ca 20 sursköljer

INCI

Mentha Piperita

Ytterligare information

Vikt0,1 kg
Dimensioner10,1 × 10,1 × 5,5 cm
INCI

Mentha Piperita

Varumärke

Kemikalieklok

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Torkad pepparmynta”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar …