Läkemalva


104,00 kr

Läkemalvan är en traditionell läkeväxt som innehåller ett eftertraktat slemämne, som trots sitt namn är underbart att tillsätta i sina DIY-produkter. Slemämnet kan man både göra balsam av, använda i hårstylingprodukter och tillsätta i krämer och salvor för en silkeslen känsla.

I lager

Hackad Läkemalvarot – Naturlig och Näringsrik Ingrediens för Hår och Hud

Läkemalvan är en traditionell läkeväxt som innehåller ett eftertraktat slemämne, som trots sitt namn är underbart att tillsätta i sina DIY-produkter. Slemämnet kan man både göra balsam av, använda i hårstylingprodukter och tillsätta i krämer och salvor för en silkeslen känsla. Läkemalvan lugnar en irriterad hårbotten, dessutom är den rik på vegetabiliska proteiner vilket kan vara guld värt i en inpackning om man har livlöst hår som lider av proteinbrist.

Vad är Läkemalva?

Läkemalva är en ört med mjuka, gröna blad och små, lila blommor. Den har länge använts för att lindra irritation och inflammation i kroppen, och är också känd för sina fördelaktiga egenskaper för håret. Läkemalva innehåller en mängd olika näringsämnen och bioaktiva ämnen som kan främja hälsan hos både hud och hår.  Läkemalva är en populär ingrediens i naturliga hårvårdsprodukter, rik på näring och bioaktiva ämnen som stärker och skyddar lockigt håret. I hud- och hårvård är det dock roten som används och det av riktigt goda skäl!

Läkemalvarotens Slemämnen

En av de mest intressanta egenskaperna hos läkemalvaroten är dess höga innehåll av slemämnen. Dessa slemämnen kan hjälpa till att återfukta och mjukgöra håret, vilket kan vara särskilt fördelaktigt för personer med torrt eller skadat hår. Om man har problem med frissiga lockar eller locker som inte vill hålla ihop är det läkemalvans slemämnen som är en riktig räddare i nöden! Surskölj med läkemalva omsluter varje hårstrå med en vårdande hinna som får dem att orka hålla sin naturliga form. Slemämnena kan också hjälpa till att skydda håret mot skador från miljöfaktorer som vind, sol och föroreningar. Samma återfuktande och skyddande effekt har Läkemalva som ingrediens i hudvårdsprodukter.

Näringsinnehåll och Bioaktiva Ämnen

Hackad läkemalvarot innehåller en mängd olika näringsämnen och bioaktiva ämnen som kan främja hälsan hos både hud och hår. Dessa inkluderar:

 • Vitamin C: Läkemalva är en rik källa till vitamin C, en antioxidantrik vitamin som kan hjälpa till att skydda håret mot skador från fria radikaler.
 • Flavonoider: Läkemalva innehåller också flavonoider, en grupp av bioaktiva föreningar som är kända för sina fördelaktiga egenskaper för hälsan. Flavonoider kan hjälpa till att stärka håret och göra det mindre mottagligt för skador.
 • Aminosyror: Läkemalva innehåller också en mängd olika aminosyror som kan hjälpa till att stärka och skydda håret.

Fördelar

Hackad läkemalvarot har många fördelaktiga egenskaper för hår. Några av dess främsta fördelar inkluderar:

 • Skydd mot skador: Läkemalva är rik på antioxidanter som kan hjälpa till att skydda håret mot skador från fria radikaler och andra skadliga ämnen.
 • Stärkande: Läkemalva innehåller aminosyror som kan hjälpa till att stärka och skydda håret.
 • Mjukgörande: Läkemalva kan hjälpa till att göra håret mjukare och mer hanterbart.
 • Förbättrad lyster: Läkemalva kan ge håret en vacker, naturlig lyster.

Användning

Hackad läkemalvarot kan användas på många olika sätt i hårvårdsprodukter. Ett av de mest populära sätten att använda läkemalva för lockigt hår är som en ingrediens i surskölj. Kemikalieklok erbjuder en surskölj för lockigt hår som innehåller ekologisk läkemalva. Sursköljen är lätt att använda och kan hjälpa till att balansera pH-värdet i din hårbotten samtidigt som den ger en härlig doft av läkemalva. Använd 3 msk läkemalvarot till 5 dl vatten.

Läkemalvans egenskaper ger en oöverträffad lenhet till alla DIY-produkter den tillsätts i. En av våra absoluta DIY-favoriter med läkemalvarot är Silkeslent Body Butter. Ekologisk läkemalva är även antiinflammatorisk och hjälper till att lindra eksem, dermatit och andra hudirritationer.

Surskölj för Lockigt Hår

Läkemalvarot kan användas på många olika sätt i hårvårdsprodukter. Ett av de mest uppskattade sätten att använda läkemalva för lockigt hår är som ingrediens i surskölj. Kemikalieklok har tagit fram en surskölj speciellt utformad för lockigt hår gjord med hackad ekologisk läkemalvarot som hjälper till att återfukta och mjukgöra lockigt hår, med väldefinierade och hållbara lockar som resultat. Sursköljen är lätt att använda och balanserar pH-värdet till din hårbottens naturliga pH-värde, samtidigt som den gör håret både mjukare och mer hanterbart.

Balsameffekt

Även om man inte har lockigt hår är Läkemalva ett fantastiskt tillskott i vilken surskölj som helst. Läkemalvans slemämnen gör håret lätt att borsta, mjukt och reducerar frissighet. Kom ihåg att surskölj med läkemalvarot är en leave-in produkt som inte ska sköljas bort med vatten!

Produktion och hållbarhet

Kemikalieklok strävar efter att erbjuda naturliga och hållbara alternativ för hud och hår, och vi är stolta över att kunna erbjuda hackad läkemalvarot av så fin kvalitét som en del av våra naturliga hårvårdsingredienser. Vår hackade läkemalvarot är ekologisk och certifierad med EU-lövet. Vi handlar endast med europeiska familjeföretag för att stötta lokala producenter och leverantörer. Våra örter kommer förpackade i en ofärgad pappersburk med lock.

Volym

350ml
Räcker till 10-12 sursköljer.

INCI

Althea Officinalis

Recensera produkt

Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt kan lämna en recension.

 1. Alicia

  Doftar gott i sursköljen men tyvärr helt hopplöst att få ur något slemämne. Har följt rekommendationer från kemikalieklok, och även provat göra avkok. Inte ens sambons starka nävar kunde klämma ur något. Annan läkemalva jag provat får man med lätthet ur slemmet.
 2. Karolina

  Använde sursköljen för lockigt hår. Håret blev helt galet lockigt och dom håller i sig! Överträffade helt klart förväntningarna. Min frisör såg skeptisk ut när jag nämnde att jag ”faktiskt” brukade ha lockigt hår. (Har senaste åren haft frisyrer åt det rakare hållet) Nu jäklar ska hon få se att dom inte har försvunnit med åldern och barn.
 3. Sara Karlsson

  Perfekt att ha i sursköljen för och få lite extra lockar i håret =) Använder den i sursköljen lite då och då.
 4. Jenny

  Så nöjd vilken produkt för lockigt hår.
 5. Johanna

  Magisk kur för lockigt hår! Mitt hår blir lite extra glansigt (ej flottigt) och mjukt. Älskar verkligen att ha läkemalva i min surskölj då och då!
 6. Maja

  Läkemalvan är bra. Håret blir extra lockigt när man har används den i sursköljen.
 7. Maja

  Läkemalvan är jättebra och ger en skön känsla efter användning.
 8. Emma

  Så härligt för lockarna! Lyxar till det med läkemalva i sursköljen när jag är ledig och inte måste ha håret uppsatt. Då känner man sig extra fin ?
INCI

Althea Officinalis

Varumärke