Kamomillblommor -lock

Torkade kamomillblommor

84 kr

Matricaria Recutita 350ml | Eko Torkade kamomillblommor rika på antioxidanter och flavonoider som lugnar och återfuktar huden samt stärker och skyddar håret. Förstärker solblekning på sommarhalvåret. Certifierat ekologiska och odlade av europeiska familjeföretag, är våra kamomillblommor ett naturligt och hållbart alternativ för dina skönhetsprodukter. En härlig, naturlig och näringsrik ingrediens för hud- och hårvård.

I lager

Beskrivning

Torkade kamomillblommor -en näringsrik råvara i hudvård och hårvård.

Kamomill är en växt med små, vita blommor och en mild, söt doft. Den är en av de officiella läkeväxterna och har länge använts som en traditionell medicin för att lindra stress och sömnproblem, örten är också vida känd för sina vårdande egenskaper för hud och hår. Kamomill har lugnande och antiinflammatoriska egenskaper som lindrar irriterad hud och hårbotten. Kamomill är även rik på flera näringsämnen som är hälsofrämjande för hårbotten, hårets fjällskikt och huden. En naturlig råvara som kan användas i en stor variation av olika hårvårds- och hudvårdsprodukter! Passar bra för torr hud, babyhud och eksemhud.

Näringsinnehåll

Ekologiska torkade kamomillblommor innehåller en mängd olika näringsämnen och bioaktiva ämnen för hud och hår.
Dessa inkluderar:

  • Flavonoider och Antioxidanter: Flavonoider är en grupp av naturligt förekommande kemiska föreningar, som finns i många växter och frukter. De har visat sig ha många hälsofördelar, inklusive antiinflammatoriska egenskaper och förmågan att stärka immunsystemet. Många flavonoider fungerar också som antioxidanter genom att bekämpa fria radikaler och skydda cellerna från skador. Apigenin, luteolin, quercetin, patuletin och apigenin-7-O-glukosid är exempel på flavonoider som finns i kamomill och som också fungerar som antioxidanter.
  • Bisabolol: en naturligt förekommande alkohol som finns i kamomill. Det har visat sig ha antiinflammatoriska och lugnande egenskaper, vilket kan vara fördelaktigt för hud och hår. Bisabolol kan lindra irritation och inflammation, samtidigt som det ger fukt och mjukhet. Det är en omtyckt beståndsdel i många hud- och hårvårdsprodukter på grund av dess fördelaktiga egenskaper.
  • Chamazulen: en blåaktig förening som finns i kamomillblommor, och har visat sig ha många hälsofördelar för hud och hår. Chamazulen har antiinflammatoriska och lugnande egenskaper, som både kan lindra irritation och inflammation i huden och hårbotten och hjälpa till att lugna  sinnet vid stress och ångest. Eftersom chamazulen är en naturlig förening i kamomill, är den här örten en fantastisk ingrediens att använda i hud- och hårvårdsprodukter som är utformade för att lindra irritation och inflammation.

Fördelar

Några av de främsta fördelarna med torkade kamomillblommor:

  • Lugnande: Sköna lugnande egenskaper som kan lindra stress och ångest hos både människor och djur, samt lindra irritation och inflammation i huden och hårbotten.
  • Antiinflammatorisk: Kraftfulla, antiinflammatoriska egenskaper och kan hjälpa till att lindra rodnad och svullnad i huden och hårbotten och ger spänst och mjukhet till känslig hud och torrt hår.
  • Fuktgivande: Återfuktar och mjukgör hår och hud. Detta kan vara särskilt fördelaktigt för personer med torr eller känslig hud och hårbotten.

Användning

Ett enkelt sätt att använda kamomill är att göra sin egen kamomillolja som sedan kan användas som ingrediens i andra recept eller som den är i ansikte och hår. På sommaren kan du få en blekande effekt i håret om du låter en surksölj eller hårkur sitta i medan du är ute i solen.

Surskölj: Använd i en surskölj för håret för att lugna hårbotten och ge håret en naturlig glans. Se våra recept, färdiga sursköljskombinationer och hårkurer för förslag på hur kamomill kan användas för håret.

Ansiktsvatten: Gör en mild toner för ansiktet för att lindra irritation och rodnad. Blanda 1-2 matskedar torkade kamomillblommor lite hett vatten och låt det dra i 10-15 minuter. Sila sedan bort blommorna och använd som ansiktsvatten efter rengöring.

Ansiktsmask: Kamomill kan också användas i en ansiktsmask för att lugna och återfukta huden. Mortla 1-2 matskedar torkade kamomillblommor och blanda med yoghurt och lite honung för att göra en fuktgivande och lugnande ansiktsmask.

Bland våra recept hittar du bland annat instruktioner för hur du gör infusioner, kamomillolja, intimolja, badsalt, fotsalt och lotion bars med torkade kamomillblommor.

Produktion och miljö

Våra ekologiska torkade kamomillblommor kommer från europeiska familjeföretag som odlar kamomill på ett certifierat ekologiskt och hållbart sätt, helt utan användning av kemiska gödningsmedel eller bekämpningsmedel, vilket har en positiv påverkan på både miljö och hälsa. Vi är stolta över att erbjuda en produkt som är certifierad med EU-lövet, vilket garanterar att produkten uppfyller strikta kriterier för miljöskydd och hållbarhet. Kemikaliekloks kamomill är gjord på de finaste ekologiska blommorna som är lätta att sila av tack vare att det mesta av de minsta växtdelarna redan är bortrensade.

Handförpackade i en återförslutbar pappersburk med lock skyddas produkten samtidigt som den är väldigt lätt att använda. Volymen på 350 ml räcker till drygt 20 sursköljer eller flertalet infusioner och DIY-recept. Våra örter är varsamt torkade för att behålla sitt näringsinnehåll och när du använder den här råvaran i din hårvård och hudvård kan du vara säker på att du har valt en ren och naturlig produkt som är skonsam mot både din kropp och miljön.

Volym och vikt

350ml
Ca 45-50g.
Räcker till drygt 20 sursköljer

Inci

Matricaria Recutita
Ursprungsland: Bulgarien

Ytterligare information

Vikt 0,070 kg
Dimensioner 10,1 × 10,1 × 5,5 cm
Hudtillstånd

Varumärke