Hibiskusblommor


139,00 kr

Ekologiska hibiskusblommor. Får du ofta avbrutna hårstrån och mycket friss, eller bara letar efter ett naturligt balsam är det här produkten för dig!

I lager

Eko Hibiskusblommor – För naturlig och näringsrik hårvård

Hibiskusblommor har länge använts för sina hälsofrämjande egenskaper och är en värdefull ingrediens i naturliga hårvårdsprodukter. De torkade blombladen innehåller svaga syror som när de används i skönhetsprodukter, öppnar upp och exfolierar hud och hårbotten. Hibiskus är rik på näringsämnen och bioaktiva ämnen som kan hjälpa till att stärka och skydda håret.

Surskölj på Hibiskus gör håret glansigt och starkt och används även för att förhindra håravfall. Får du ofta avbrutna hårstrån och mycket friss, eller bara letar efter ett naturligt balsam är det här blomman för dig!

Näringsinnehåll och bioaktiva ämnen

Varsamt torkad hibiskus innehåller en mängd olika näringsämnen och bioaktiva ämnen som kan främja hälsan hos både hud och hår. Dessa inkluderar:

– Vitamin C: Hibiskus är en rik källa till vitamin C, en antioxidantrik vitamin som kan hjälpa till att skydda håret mot skador från fria radikaler.
– Antocyaniner: Dessa är en grupp av bioaktiva föreningar som ger blommorna deras vackra färg. Antocyaniner är också kända för sina fördelaktiga egenskaper för håret, inklusive dess förmåga att stärka och skydda.
– Flavonoider: Hibiskus innehåller också flavonoider, en annan grupp av bioaktiva föreningar som är kända för sina fördelaktiga egenskaper för hälsan. Flavonoider kan hjälpa till att stärka håret och göra det mindre mottagligt för skador.
– Aminosyror: Hibiskus innehåller också en mängd olika aminosyror som kan hjälpa till att stärka och skydda håret.
-Antioxidanter: Hjälper till att skydda din hud och ditt hår från fria radikaler som orsakar oxidativ stress och skador på cellerna. Torkade hibiskusblommor är rika på naturliga antioxidanter som kan hjälpa till att skydda huden och håret mot för tidigt åldrande.
-AHA-syror: Står för alpha hydroxy acid, och är naturliga syror som finns i många frukter och grönsaker, inklusive hibiskusblommor. Dessa syror hjälper till att exfoliera huden genom att avlägsna döda hudceller och öka cellförnyelsen. Detta kan bidra till att förbättra hudens textur och minska fina linjer och rynkor.

Fördelar

Hibiskus har många fördelaktiga egenskaper för håret. Några av dess främsta fördelar inkluderar:

– Skydd mot skador: Hibiskus är rik på antioxidanter som kan hjälpa till att skydda håret mot skador från fria radikaler och andra skadliga ämnen.
– Stärkande: Hibiskus innehåller aminosyror som kan hjälpa till att stärka och skydda håret.
– Mjukgörande: Hibiskus kan hjälpa till att göra håret mjukare och mer hanterbart.
– Förbättrad lyster: Hibiskus kan ge håret en vacker, naturlig lyster.
– Exfoliering: AHA-syrorna ger en mild kemisk exfoliering som tar bort döda hudceller, skönt för känslig hud som skadas av skrubbande peelingprodukter.

Användning

-Surskölj: Hibiskus kan användas på många olika sätt i hårvårdsprodukter. En av de mest populära användningarna är som en basingrediens i surskölj. Surskölj ersätter balsam, är lätt att använda och balanserar pH-värdet i din hårbotten samtidigt som den ger en härlig doft av hibiskus. Använd 1-1,5 msk i 5dl vatten.

Våra sursköljsrecept med Hibiskus ger ett pH på ca 4,5 vilket är en välgörande surhetsgrad som matchar hårbottens eget pH-värde. Efter tvätt med basiska hårtvålar märker många stora fördelar med att avsluta tvätten med surskölj. Under kategorin Surskölj i menyn hittar du våra örtkombinationer, bland annat Surskölj för snabbare hårtillväxt, Surskölj för torrt hår och Surskölj för kliande hårbotten som alla innehåller ekologisk hibiskus.

Hibiskus kan också användas i hårmasker för att stärka och skydda håret. Det kan hjälpa till att göra håret mjukare och mer hanterbart samtidigt som det ger det en vacker lyster.

Förutom att användas i surskölj, skrubber och DIY schampon kan kontinuerlig användning av hibiskus också ge en naturlig färgförstärkning för håret. Brunetter får en djupare färgton som ger fantastisk lyster och glans. Märkligt nog ger hibiskus ingen färgskillnad för ljusa hårfärger, även om vi brukar rekommendera att testa surskölj på en slinga först om man har extremt ljust (platinablont) hår. Hibiskus för surskölj passar även bra till grått hår.

Produktion och miljö

På Kemikalieklok erbjuder vi naturliga och hållbara produkter för hårvård. Vår hibiskus är varsamt torkad, ekologisk och certifierad med EU-lövet, vilket innebär att den är odlad utan skadliga kemikalier och att den uppfyller höga miljöstandarder, samt sociala krav.

Vi handlar enbart med europeiska familjeföretag för att stödja lokala producenter och minska vår miljöpåverkan. Produkten kommer förpackad i pappersburk med lock, återvinningsavgift är betald till tillverkaren.

Våra örter är förpackade i pappersburkar med lock för att minska användningen av plast och andra skadliga material. Vi tror på att använda enbart naturliga och hållbara ingredienser för att ta hand om hår och hud på ett skonsamt sätt.

Volym
350ml
Räcker till ca 20 sursköljer.

INCI

Hibiscus Sabdariffa

Recensera produkt

Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt kan lämna en recension.

 1. Gunilla

  Hej, jag undrar om surskölj med hibiskus färgar av sig på porslin och kakel i badrummet.
 2. Amanda

  Använt hibiskus som surskölj i något år nu och det är magiskt! Jag har väldigt tjockt och tovigt hår efter dusch men denna surskölj gör att det tom. går att kamma med en kam efter dusch, speciellt när jag inte sköljer ur den. 🙂
 3. Anastasia Haidar

  Använder hibiskus som surskölj och gjort i snart 1 år, är supernöjd! Mitt hår blir lättkammat och mjukt, ger en lätt röd ton i mitt bruna lockiga hår! <3
 4. Ina

  Använder denna som surskölj och den luktar ljuvligt.
 5. Evelina T

  Använder som surskölj. Tycker inte det fungerade i början, svårt att reda ut håret. Men efter några tvättar blev det bättre och bättre! Har använt tillsammans med aleppotvål ca ett halvår nu och blir bara mer och mer nöjd 🙂
 6. Malene

  Min favorit till surskölj. Håret blir glansigt, mjut och doftar så gott. Kan inte vara utan den.
 7. Jenny

  Toppen i kombination med läkemalva. Adderar linfrögele i drypande blött hår efter sursköljen, får fantastiska lockar!
 8. Pia

  Hibiscus fungerar väldigt bra som surskölj i mitt trassliga hår. Blir mjukt och lättkammat.
 9. Anncatrin

  Är så nöjd med mitt hår efter att jag bytte från äppelcider vinäger till hibiskus. Me vinägern kändes mitt hår torr, strävt och nästan som stela pinnar. Men när jag testa den här blev det stor skillnad! Den kommer jag absolut fortsätta använda!
 10. Kajsa

  Reder ut håret bra, luktat gott och SMAKAR GOTT!
  Jag använder hibiskus både som surskölj men dricker det också som smaksatt vatten, alltid varit en favorit sen barnsben.
  Alla borde ha hibiskus hemma.
 11. Hanna D

  Använder i surskölj. Luktar jättegott och håret älskar det.
 12. Johanna

  Bra som surskölj för mitt lockiga hår, gärna i kombination med rosmarin eller läkemalva. Det doftar så gott och ger mitt ”råttfärgade” hår en lite varmare ton. Hibiskus har blivit en favorit i min hårvårdsrutin!
 13. Emma

  Bästa bästa produkten!
 14. Ida

  Bra surskölj som luktar gott!
 15. Ida

  Toppen som surskölj!
 16. Angelica Sjörs

  Jag använder Hibiskus som surskölj och är väldigt nöjd. Enkelt att förbereda och jag gillar också att det kan bibehålla pigmentet i håret.
 17. Erica Persdotter

  Blev makalöst överraskad över hur bra surskölj på bara Hibiskus reder ut mina toviga testar! Jag har permanentat hår som knappt går till axlarna, och det blir alltid, oavsett schampo, helt omöjligt att reda ut, utan balsam. Men hibiskusskölj alltså, vilken hit!
 18. Sandra

  Använder som surskölj. Lätt att reda ut håret efteråt.
 19. Maja

  Jag harinte märkt någon direkt wow-effekt med just hibiskusen. Upplever inte heller att håret blir särskilt lättkammat men. Då föredrar jag läkemalvan.
 20. Sara Karlsson

  Använder till surskölj tillsammans med läkemalva, efter att ha börjat och använda denna surskölj har mitt självfall (lockarna) blivit grymt mycket bättre! Använder ibland endast Hibiskusen som surskölj och mycket nöjd med resultatet =)
 21. Emma

  Använder hibiskus som surskölj tillsammans med läkemalva och det doftar härligt sött och gör det lättkammat. Ska även testa på katten ?
 22. Linda

  Använder till surskölj, doftar så gott och håret blir så mjukt! Lämnar ibland kvar i håret vilket ger en lite lätt rödaktig ton, väldigt fint i mitt annars ljusbruna hår.
INCI

Hibiscus Sabdariffa

Varumärke