Kemikalieklok - Eterisk olja Ylang Ylang [Complete]

Eterisk olja Ylang Ylang [Complete]

134 kr684 kr

Ylang-ylang Complete eterisk olja 100% ren, ångdestillerad och ekologisk. Energivande och upplyftande. Tropisk, exotisk och blommig doft. Innehåller alla destillat av Ylang Ylang.

Beskrivning

Doft, not & karaktär

Mellannot. Ekologisk Ylang Ylang extraheras från nyskördade blommor (Canaga Odorata) genom vatten- eller ångdestillering. Ylang Ylang Complete är den mest populära och exklusiva versionen utav de olika destillat och kombinationer som finns på marknaden. Ylang Ylang eterisk olja har en exotisk, sötaktig doft av blomster och är ljust gul till färgen. Doften kommer till sin rätt i kombination med bergamott, citron, citrongräs eller sandelträ.

Kuriosa & Aromaterapi

Oljan sägs ha en betydande lugnande effekt på sinne och kropp, och har använts både för kyskhet och impotens (!). Ylang Ylang eterisk olja har en balanserande men stimulerande effekt i hudvårdsprodukter, och kan öka hårtillväxt med en normaliserande effekt på sebumproduktionen i hårbotten. Oljan anses ha en positiv effekt på vårt hormonella system där den balanserar ett skakigt känsloliv.

Ylang ylang är en eterisk olja som kommer från blommorna av Cananga odorata trädet, som växer i tropiska områden. Det finns olika sorter av ylang ylang, var och en med sina egna unika egenskaper.

En av de mest eftertraktade sorterna av ylang ylang är Ylang Ylang Complete. Denna sort är destillerad fyra gånger och består av en kombination av de fyra olika destillationerna, vilket ger en väl avrundad och balanserad doft. Detta gör den till en perfekt olja för användning i hud- och hårvårdsprodukter, parfymer och aromaterapi.

Andra sorter av ylang ylang är Extra, I, II, III och IIII, som alla har olika styrkor och dofter. Ylang ylang Extra är den första destillationen av blommorna och har en mycket söt doft, medan Ylang ylang I är en kombination av den första och andra destillationen och har en mer subtil doft. Ylang ylang II, III och IIII är destillerade fler gånger än Ylang ylang Extra och är därmed mindre söta och mer kryddiga i doften.

Ytterligare information

Vikt 0,042 kg
Dimensioner 6,5 × 2 × 2 cm
Varumärke