Ricinolja

49,00 kr

Ricinolja, kallpressad och ekologisk olja av högsta kvalitet. Näringsrik och känd för sina vårdande egenskaper i hår och hårbotten, stimulerar snabbare hårväxt för långt hår. Passar även väldigt bra för rengöring av ansiktet samt sminkborttagning.

1 × pump

I lager

10,00 kr
60ml
49,00 kr
100ml
79,00 kr
500ml
139,00 kr
1000ml
189,00 kr
Artikelnr: 912 Kategori:

Beskrivning

Ricinolja, castor oil, är en trögflytande olja med nästan transparent färg. Går lätt in i huden utan att täppa till porer eller lämna en fet hinna. Ekologisk och kallpressad ricinolja lämpar sig väl i egengjorda krämer och salvor, både för dess vårdande egenskaper och för att den ger en vacker lyster och ljus färg till produkterna. Blandas med fördel med t.ex. mandelolja eller tistelolja för en mer lättflytande och lättapplicera slutprodukt.

Ricinolja för hår

Ricinolja har i många tusen år använts som hårolja. Tack vare sina återfuktande och lugnande egenskaper är den både utredande och motverkar mjäll och flagande hårbotten. Oljan gör hårstråna mindre benägna att gå av och många upplever att håret växer snabbare vid applicering och massage i hårbotten.

Ricinolja för hud

Ekologisk kallpressad ricinolja går att använda ren, precis som den är. Oljan är rik på ricinolsyra, en fuktgivande fettsyra som hjälper huden att behålla fukten under yttersta hudlagret. Den kan också hålla sårskorpor återfuktade för att minska ärrbildning. Ricinolsyran har också imponerande antiinflammatoriska egenskaper och upplevs av många hjälpa både vid inflammation och smärta.

Ricinolja är en populär olja i hudvård för aknebenägen hud. Ricinoljans antimikrobiella egenskaper balanserar bakteriefloran på huden för en ren och välmående hud.

Användningsområden Ricinolja

Använd i t.ex. hårolja, hårbottenmask, ögonserum, ansiktsolja och för rengöring med OCM Oil Cleansing Method. Används även med fördel i krämer och lotions för en härlig konsistens och mjukgörande effekt.

 

Ytterligare information

ViktN/A
DimensionerN/A
INCI

Ricinus Communis Seed Oil

Ursprung

Indien 🇮🇳

Hårtillstånd

,

Hudtillstånd

,

Produktstatus

Ekologiskt certifierad, Kallpressad

Förpackning

60ml & 100ml brun glasflaska

Förvaring

Mörkt & svalt (<20°)

Färg

Blekt gul – klar

Doft

Neutral

Palmitinsyra (mättad)

<2%

Stearinsyra/Oktadekansyra (mättad)

<2.5%

Oleinsyra (enkelomättad)

2-6%

Linolsyra – (fleromättad)

1-7%

Linolensyra – (fleromättad)

<1%

Ricinolsyra (enkelomättad)

85-95%

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ricinolja”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *