Neemolja

(2 kundrecensioner)

99,00 kr

Neemolja utvinns genom kallpressning från nim-trädets nöt och får en guldaktig orange färg med en distinkt doft liknande stekt lök. En mirakulös ekologisk olja för hår och hårbotten som många använder vid eksem och psoriasis.

1 × pump

I lager

10,00 kr
60ml
99,00 kr
100ml
159,00 kr
Artikelnr: 945 Kategori:

Beskrivning

Neemolja är fantastiskt för ditt hår.

Neemoljan har använts i tusentals år, och främst inom Ayurveda. Man talar om fantastiska effekter på eksemhud, psoriasis och akne, men ändå är oljan kanske mest känd som en underbar ingrediens i hårprodukter. Neem sägs hjälpa mot allt från mjäll till ökad hårväxt. Med den rikliga mängden nyttiga fettsyror och det höga vitamininnehållet kanske det inte är så konstigt? Oljan innehåller ett naturligt insektsmedel och kan därför även användas i t.ex. hemmagjort myggmedel.

Sina fantastiska egenskaper till trots är det ändå många som tvekar inför att använda den i sin kroppsvård. Det beror på att den har en stark lukt, som närmast påminner om stekt lök. Den blir dock inte alls lika påtaglig när den späds ut, vilket den bör, i t.ex. inpackningar, hudkrämer eller wash-off produkter.

Neemoljan är trögflytande och kan till och med stelna vid temperaturer under 20 grader. Om du har låg inomhustemperatur eller om oljan har stelnat under transporten kan du ställa/lägga den vid ett element en stund tills den blir flytande igen. Den är också väldigt potent och vi avråder från användning i barnprodukter.

Neemolja innehåller fettsyror som kan stelna i kallare temperaturer. Du kan smälta dessa oljan genom att placera dem i ett varmt vattenbad eller nära ett element. Kvaliteten och egenskaperna hos oljan påverkas inte av detta.

Ytterligare information

ViktN/A
DimensionerN/A
INCI

Melia Azadiracta Seed Oil

Ursprung

Indien 🇮🇳

Karaktär

Fet olja

Hårtillstånd

,

Bra för

Hudtillstånd

, , ,

Förpackning

60ml & 100ml brun glasflaska

Förvaring

Stelnar vid lägre temperaturer, Mörkt & svalt (<20°)

Färg

Grön – brun

Doft

Stark & lökaktig

2 recensioner av Neemolja

  1. Mikaela Rindefors (verifierad ägare)

    Mycket bra för hårbotten som kliar. Luktar illa men det är värt det 🙂

  2. Emma (verifierad ägare)

    Tillsammans med jojobaoljan blir det är en jättebra hårbotteninpackning, perfekt för min torra och eksemiga hårbotten! Bara doften som är ett minus…

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *