Arganolja

Arganolja

169 kr1519 kr

60ml – 1000ml | Ekologisk | Kallpressad ekologisk arganolja av högsta kvalitet. Arganolja har ett högt näringsinnehåll, absorberas snabbt och kan användas i all hudvård och hårvård. Arganoljan är en effektiv antioxidant med högt innehåll av E-vitamin.

Beskrivning

Arganolja är en exklusiv ingrediens i hudvård som snabbt blir en favorit att droppa i det mesta du tillverkar för en silkeslen känsla och välgörande effekt, även för håret. Argania spinosa är en olja som har ursprung i Marocko, där oljan tas fram ekologisk kallpressad och hållbart. Den kallas för ”flytande guld” som en symbol för dess höga botaniska, bioekologiska och sociala värde. Oljan används traditionellt i allt från hud- och hårvård till huskurer och matlagning.

Ekologisk arganolja för hudvård

Arganolja har mjukgörande egenskaper som återfuktar och skyddar oavsett hudtyp. Arganolja tas snabbt upp av huden utan att lämna en fet hinna och är idealisk i ansiktsprodukter eller i håret. Gör t.ex. en härlig aftershave-olja eller ett ögonserum. Ekologisk kallpressad arganolja går att använda precis som den är. Låt verka på huden, används även med fördel som ingrediens i exempelvis en hårinpackning. Kombinationen av naturligt innehållande E-vitamin och antioxidanter hjälper hyn att läka snabbare, oavsett om det gäller småsår eller irriterad hud.

Ekologisk arganolja för hårvård

Arganolja har ett högt innehåll av antioxidanter t.ex. E-vitamin, och fettsyror. Båda näringsgrupperna har visat sig ha välgörande effekter på hår och hårbotten.

Fettsyrorna i oljan skapar fuktgivande och mjukgörande hårvårdsprodukter oavsett om de ska användas i hårbotten för att stimulera hårtillväxten eller om de appliceras i längderna för att göra håret lent, återfuktat och lätt att reda ut. Fettsyrorna har också en skyddande effekt som kan hjälpa till att förhindra skador från värmestyling, färgning och andra konventionella hårbehandlingar.

Ekologisk arganolja kan förhindra eller förbättra problem med kliande, irriterad hårbotten och håravfall som beror på psoriasis eller seborré (mjälleksem/fetmjäll). Troligtvis har arganolja även antifungala egenskaper som motverkar mjällsvamp, men fler studier behövs för att fastställa detta.

Ytterligare information

Vikt N/A
Dimensioner N/A
INCI

Argania Spinosa Kernel Oil

Ursprung

Marocko 🇲🇦

Förpackning

60ml & 100ml brun glasflaska, 500ml brun PET-flaska

Färg

Gul – gyllene

Karaktär

Balanserad olja

Bra för

Hudtillstånd

, ,

Produktstatus

Ekologiskt certifierad, Kallpressad

Förvaring

Mörkt & svalt (<20°)

Doft

Svag nötaktig

Varumärke