Surskölj för lockigt hår /balsamskölj​


243,00 kr

Få friska och väldefinierade lockar utan friss med vår Surskölj för lockigt hår gjord på ekologisk hibiskus och läkemalva. Ett naturligt alternativ för väldefinierade lockar och hår som blir lätt att reda ut.

Surskölj för lockigt hår / balsamskölj

Ingredienser:

 • 2-3 msk hackad rot av ekologisk läkemalva
 • 1,5 msk ekologisk hibiskus
 • 5 dl hett vatten

Gör så här:

 1. Koka upp vattnet, slå det över Läkemalvan i en stor skål. Låt dra i 20min.
 2. Lägg i Hibiskusen och låt örterna dra ytterligare 1-2min tills blandningen är mörkt rosafärgad.
 3. Sila av örterna, gärna med hjälp av mesh/silduk, och se till att riktigt klämma/trycka ut så mycket som möjligt av läkemalvans slemämne.Ditt DIY Balsam är färdigt!

Användning:

För lockar

Efter tvätt -doppa håret i en skål med surskölj för att verkligen blötlägga varje hårstrå. Krama håret och doppa igen, upprepa tills hela håret är blött av sursköljen. Skölj inte håret efter detta. Läkemalvan är filmbildande och skapar en fuktbarriär som håller lockarna väldefinierade och återfuktade, barriären rinner av om sursköljen tvättas ur. Medan håret fortfarande är blött är det dags att krama i lite lockkräm eller andra stylingprodukter.Du kommer att märka både omedelbara resultat, med mjuka och definierade lockar som ser friskare och mer levande ut, och resultat över tid ju mer du använder sursköljen.

För balsameffekt

Häll sursköljen över håret efter tvätt, låt den här sursköljen sitta kvar utan att skölja ur, handdukstorka försiktigt. När håret har torkat är det redo att borsta om man önskar!

Om Surskölj för lockigt hår

Lockigt hår kräver särskild vård för att förbli friskt och glänsande. Kemikalieklok har skapat en surskölj speciellt utformad för att ge lockigt hår den vård det behöver. Vår surskölj är tillverkad av ekologisk läkemalva och ekologisk hibiskus, två kraftfulla ingredienser som har använts i århundraden för att främja en hälsosam hårvård och ge fukt till lokit hår.

Surskölj för lockigt hår, görs på på ekologisk hibiskus och ekologisk läkemalva. Denna unika kombination är utformad för att vårda och främja dina lockar på det mest skonsamma och naturliga sättet. Denna surskölj är lätt att använda och kan hjälpa till att balansera pH-värdet i din hårbotten samtidigt som den ger näring till ditt hår.

Läkemalva och hibiskus är naturliga ingredienser som kan hjälpa till att stärka och skydda ditt hår på ett skonsamt sätt. Kemikalieklok är stolt över att erbjuda produkter som är både effektiva och miljövänliga, och som är framtagna med omtanke om både miljön och arbetarna som odlar örterna.

Ekologisk hibiskus, är en blomma som länge har använts för sina fantastiska egenskaper inom hårvård. Den är rik på antioxidanter, vitamin C och aminosyror, vilket hjälper till att ge näring åt lockigt hår. Hibiskus hjälper även till att balansera en torr hårbotten, främja hårväxt och förhindra håravfall. Vår erfarenhet, som även speglas av våra fantastiska kunder, är att Hibiskus inte avger någon färg till håret, oavsett hårfärg.

Ekologisk läkemalva är en annan otrolig ingrediens som är känd för sina vårdande och mjukgörande egenskaper. Den har en lugnande effekt på håret och hjälper till att minska frissighet och ger fukt till torra lockar. Läkemalva är även rik på naturliga slemämnen som bildar en skyddande hinna runt hårstrået, vilket ger extra glans och mjukhet.
Obs! Läkemalva har varierande tjocklek/viskositet på slemämnet per skörd, ibland väldigt kännbart och ibland en tunnare konsistens. Oavsett viskositet håller Läkemalva håret definierat och återfuktat mellan tvättarna.

Refresh för lokit hår!

Surskölj för lockigt hår fungerar även bra som “refresh”-spray för att liva upp lockarna några dagar efter tvätt. Spraya bara över torrt hår för att väga liv i lockarna igen. Om du vill ha en fullständig refresh kan du doppa torrt hår i balsamsköljen, håret går tillbaka till sitt nytvättade lockmönster och ev lockkräm/stylingprodukter väcks till liv igen utan att appliceras på nytt.
För bästa resultat, använd vår Surskölj för lockigt hår regelbundet som en del av din hårvårdsrutin. Det är en perfekt komplementprodukt till våra andra naturliga hårvårdsprodukter.

Ge dina lockar den kärlek de förtjänar! Känn resultatet av ekologisk hibiskus och ekologisk läkemalva för att få friska, definierade och vackra lockar på ett naturligt sätt.
Produktion Ekologisk Läkemalvarot

Vi tror på att små förändringar kan ha stor effekt på både vår egen hälsa och på miljön. Därför är alla örter som används i Kemikaliekloks recept ekologiskt certifierade med EU-lövet och varsamt torkade för att behålla sina naturligt kraftfulla egenskaper. Vi är stolta över att erbjuda produkter som är både effektiva och miljövänliga, framtagna med omtanke om både miljön och människorna som odlar, skördar, torkar och paketerar.

Recensera produkt

Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt kan lämna en recension.

 1. Kemikalieklok

  Hej Nea,

  Surskölj blandas för direkt användning, det har ungefär samma hållbarhet som en kopp te -ganska kort även i kylskåp.
  När det gäller just lockar och Läkemalva är det allra bästa att hälla sursköljen över håret, alternativt doppa håret i en skål med surskölj och sedan inte skölja ur den. Läkemalvan är filmbildande och skapar ett skyddande hölje över hårstråna som behåller fukt och ger definition till lockarna, filmen rinner av om man sköljer ur håret. Torka håret försiktigt utan att gnugga för mycket med handduk.

  Om du behöver göra en “refresh” efter ett par dagar när lockarna blivit rufsiga kan du göra samma surskölj och spraya i håret, då väcks den skyddande filmen som redan är i håret till liv och lockarna hittar tillbaka.

  Lycka till!

 2. Nea

  Hej!
  Jag är sugen på att prova surskölj för lockigt hår..men blandar jag allt och kan förvara i en sprayflaska eller hur är det tänkt? Sprayar i handdukstorkat hår och låter det vara kvar?
 3. Kemikalieklok

  Oftast brukar man beräkna 20 – 25 tvättar/sköljer för sursköljsrecept, men det kan variera stort beroende på ens hårkvalitet osv. Tunnare hår tenderar att vara lite mer ekonomiskt 😉 Just surskölj för Lockigt hår räcker till lite färre sköljer eftersom det behövs tillräckligt mycket Läkemalva för att sursköljen ska bli filmbildande -räkna med 9-10 sköljer. Nästa gång räcker det med att köpa till endast Läkemalva för att få ytterligare 9-10 användningar. Lycka till! 🙂
 4. Kemikalieklok

  Om du skrollar nedåt på denna sidan så finner du en tabell som visar hur du kan komplettera en sursköljsblandning med olika egenskaper 🙂
 5. Elin

  Hej!
  Jag har lockigt hår som är väldigt torrt och snabbt blir slitet. Lockarna blir snabbt risiga och tappar sin spänst. Jag använder aleppotvål Virgin 40 % nu. Min hårbotten kliar väldigt mycket. Tänkte prova sursköljen för lockigt hår men undrar om jag också kan kombinera med något för min kliande hårbotten?
  Mvh
  Elin
 6. Emma

  En fråga – hur många ”sköljer” är det i ett sånt här paket ? Har blivit sugen på att prova aleppotvål efter ett drygt år med naturlig hårtvål, och har använt en naturlig balsamkaka för att få det lite mjukt. Har börjat med svinhårsborste nu och är nyfiken på Aleppon men också surskölj som balsam. Har ganska torr hårbotten, och typiskt skandinaviskt skört hår med självfall/lockar som kliar ibland (men inte mkt) och flagar-mjällar lite. Men bara när jag borstar. Får inte fett hår alls(eller tar lång tid). Tänker mig 25% Aleppo + denna surskölj men osäker på dos/användning som sagt! 🤩
 7. Kemikalieklok

  Hej Titti,

  När man tvättar håret med aleppotvål kan håret kännas lite strävt medan det är blött, men det ska kännas mjukt så snart det torkat igen. Känns det fortfarande stelt är det antingen tvålrester eller beläggning från andra hårvårdsprodukter/stylingprodukter.

  Har du hårt vatten kan det vara mineraler och då behövs ett starkare surskölj, men de flesta områden i Sverige har mjukt vatten.

  Lycka till!

 8. Jeanette

  Åh! Jag är så jäkla nöjd 🙂. Fick min nya surskölj idag och som sagt var mitt hår tort och rakare än någonsin. Jag började med naturlig tvätt för ett par år sedan.horet blev tjockare och längre ön vad som n9gonsinn varit möjligt. Jag saknade mitt självfall och blev lät. Jag gick tillbaka till vanligt schampo… Jag märkte det inte först, men håret rasade och jag tappade nästan alltihopa, det var bara att klippa av… för några månader sedan inspgvjag problemet och återgick till den naturliga tvätten. Jag kände mig tvungen att offra lockarna jag fick hem läkemalvan och hibiskusen idag. Det var lite krångligt med den filten jag hade för solning och mitt hår är inte så långt så det blev svårt att doppa. En den kom inte i hårbotten. Nästa gång ska jag dela upp och läkemalvan och hälla hibiskus och hälla sursköljer som vanligt, medans jag doppar topparna efter i enbart läkemalvan. Iallafall är jag så nöjd 🙂 mina lockar framträdde direkt. Jag vill inte använda curlingkrämen för jag tycker inte om produkter i mitt fina hår det blir fett, men det behövs tydligen inte 🙂 jag köpte även en svinhårsborste, men det passade inte mina behov. Jag har en gammal som kanske är av nått annat typ av hår, som mer river igenom hela håret, så där hört skönt. Men inga problem min mamma vill ha borsten 🙂
 9. Titti

  Hej och tack för första svaret.
  Nu undrar jag över en annan sak. Jag tvättar med aleppotvål och surskölj och efter jag har tvättat håret blir de stelt, vad beror de på? De va inte stelt i början utan de har nyss kommit
 10. Kemikalieklok

  Hej Titti,

  Om det är silikoner i håret märks det oftast genom att håret får en beläggning eftersom naturliga rengöringsmetoder inte kan lösa upp silikonerna. Tvättar du håret med aleppotvål och surskölj och det känns bra och/eller som vanligt så är det bara fortsätta så.
  Lycka till!

 11. Titti

  Hej! Jag har en fråga. Hur ser man på håret om de har kommit i silikoner?
 12. Kemikalieklok

  Hej Jeanette,

  Äppelcidervinäger passar bra för en del hårtyper och kan som du är inne på vara lite uttorkande för andra.
  Vårt sursköljsrecept för lockigt hår innehåller förutom näringsrik hibiskus även läkemalva som ger en skyddande, återfuktande hinna åt håret och hjälper lockarna att hålla ihop och bli mindre frissiga, låt gärna balsamsköljen vara kvar i håret utan att skölja ur. Behöver håret något mer kan du komplettera med linfrögelé i surskjöljt, blött hår och ev. en hårolja. Tunna hårstrån behöver lätta oljor t.ex. ren tistelolja eller vårt recept på hårolja.

 13. Jeanette

  Hej! Jag tvätt är håret med appelotvpl och sursköljer med äppelcider vinäger
  Jag upplever att mina lockar försvinner och självfallet är som bortblåst. Håret känns gärna lite torrt ibland. Jag har inte super lockigt hår utan små lätta korkskruvar om jag får längder och väldigt vågigt med lite lock här och där. Mina hårstrån är väldigt tunna, med torr hårbotten och normal fett tor tror jag. Känns ibland torrt efter tvätt och ibland fett, har svårt att hitta balans i surskölj. Tacksam för tips och hjälp
 14. Kemikalieklok

  Det kan vara en bra idé att vara aktsam med vita handdukar och dylikt, men gällande kakel har vi aldrig hört något om att det färgar av sig på. Dock så bör man alltid ta det säkra före det osäkra och testa på en liten yta först! 🙂
 15. Gunilla

  Hej,
  Jag skulle vilja prova surskölj med hibiskus men undrar om den färgar av sig på handfat eller i duschen, och är det lätt att tvätta bort i så fall?
Ingredienser

Hibiskus, Läkemalva

Räcker till

ca 20 tvättar

Hållbarhet

Tillredd surskölj håller 3-4 dagar i kylskåp